Представители на Министерството на външните работи осъществиха работно посещение в 

...
Представители на Министерството на външните работи осъществиха работно посещение в 
Коментари Харесай

България ще ползва норвежки опит при помощ за своите граждани, които се намират зад граница

Представители на Министерството на външните работи реализираха работно посещаване в  Норвегия по отношение на осъществяването на план „ Доизграждане и съоръжение на Център за ръководство на рецесии на Министерството на външните работи на Република България “, финансиран от Фонда за двустранни връзки в границите на Норвежкия финансов механизъм (2014 – 2021 г.). Началото на плана бе обещано през декември 2021 година

Това бе първото работно посещаване в Осло на екипа на Министерство на външните работи, който работи по основаването на мобилно приложение в помощ на българите зад граница. Приложението ще дава в действително време информация за опасности при пътешестване в чужбина и ще оказва помощ за бърза връзка с Център за ръководство на рецесии в Министерство на външните работи. Предвидена е и функционалност за подаване на сигнал за помощ и възможна евакуация на български жители, наранени от бедствия в чужбина.

По време на визитата българската делегация организира диалози с представители на отдел „ Консулски въпроси “ в Министерство на външните работи на Кралство Норвегия. Двете страни разискаха положителни практики за усъвършенстване на съдействието при решение на рецесии. От норвежка страна бе предоставена експертиза от значително значение за създаване на приложението в границите на плана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР